Dbať o svoje zdravie je potrebné v každom veku a v tom seniorskom obzvlášť. Okrem starostlivosti o zdravie na dennej báze však môžete niekedy urobiť aj niečo "naviac". Napríklad absolvovať pobyt v kúpeľoch.

pobyt v piestanskych kupelochZdroj obrázka: Lubos K / Shutterstock.com

Nielen slovenská, ale aj svetová vzácnosť

Kto chce absolvovať kúpeľný pobyt na Slovensku, má si z čoho vyberať. Dobrou voľbou je aj pobyt pre seniorov v Piešťanoch. Sú totižto medzinárodným strediskom liečby reumatických chorôb a tak sú tunajšie kúpele známe aj za hranicami Slovenska.

Výnimočné sú aj tým, že tu využívajú nielen liečivé účinky termálnej minerálnej vody, ktorá má vysoký obsah minerálov a taktiež značné množstvo síry a sírovodíka, ale liečivé účinky má aj piešťanské sírne bahno.

Táto minerálna voda a sírne bahno sú svetoznáme v oblasti liečenia chorôb pohybového ústrojenstva, svalového a kostného systému, dny a reumatických ochorení. Ak vás trápia problémy tohto druhu, návštevu piešťanských kúpeľov by ste nemali odkladať.

Chcete o piešťanskom sírnom bahne vedieť viac?

Rezervujte si niektorý z pobytových balíčkov, ktoré ponúka Hotel Park Piešťany a vyskúšajte liečivé účinky sírneho bahna na vlastnej koži. To piešťanské patrí medzi najkvalitnejšie peloidy na svete.

Tvorí heterogénny živý systém, ktorý sa sám udržuje v rovnováhe. Jeho podstatu tvorí homogenizovaný sediment Váhu, ktorý sa usadzoval v obtokovom ramene na tých miestach, kde sú blúdivé výbehy termálnej vody.

Piešťanské sírne bahno je mazľavé, s maslovou konzistenciou, má oceľovomodrú až čiernu farbu. Medzi fyzikálne vlastnosti, ktorými vyniká, patrí plasticita, redukčná schopnosť a taktiež tepelná stálosť. Pre zaujímavosť, toto bahno chladne štyrikrát pomalšie, než voda. Keď si to teda spojíte s jeho chemickými vlastnosťami, získate skutočne ojedinelý „úkaz“ medzi liečivými peloidmi.